top of page

Nöden har inga gränser. Den 23 februari håller vi - som vi berättat tidigare - en gala till förmån för nödställda barn.

Jordbävningen i Syrien och Turkiet gör insamlingsgalan ännu mer angelägen. De senaste dagarna har vi varit först på plats i Aleppo i Syrien och är nu i de värst drabbade områdena i Turkiet. Vi har hittills distribuerat trettio femtonmannatält, värmefiltar, mat och vatten till tusentals drabbade. Parallellt fortsätter vår evakueringsverksamhet i Ukraina.

Bidra till något gott samtidigt som du blir underhållen av svenska och internationella toppartister och njut av en fin middag i glamorösa Spegelsalen på Stora hotellet i Jönköping. 

Plats: Elite Stora Hotellet, Hotellplan, Jönköping
Tid och Datum: Klockan 18.30 den 23 februari

Svenska och internationella toppartister hjälper oss att samla in pengar till katastrofens barn. 

Jasmine Kara 

En världsstjärna som är född och uppvuxen i Örebro men numera bor i Stockholm efter många år "over there".

Från att huvudsakligen ha gett ut musik på engelska och haft flera billboardettor bytte hon under 2021 språk och släppte låtar på svenska. För inte så länge sedan kom ytterligare en, den starka ”Ta mitt hjärta". Hon har sjunger också på spanska och persiska. Hon har deltagit i Melodifestivalen, Allsång på Skansen, Hela Sverige Skramlar och skrivit låtar åt till exempel de asiatiska pojkbanden WayV och SuperM. 

Hon kämpar även för kvinnors rätt till frihet. Hennes avslöjande biografi om sin traumatiska bakgrund lämnar ingen oberörd. Hon deltar i ADFA:s gala för att ge utsatta flickor och kvinnor en röst – och kanske främst åt dem i Iran, åt dem som gripits, åt dem som mördats av regimen. Och åt dem som fortsätter sin kamp i världens första feministiska revolution. Kvinna. Liv. Frihet. 

Jasmine Kar.jpg

Maria Sur - HAR KOMMIT TILL FINAL I MELLO 2023.

Våren 2022 var den 17-åriga ukrainska artisten Maria Sur en av deltagarna i Ukrainas upplaga av programmet The Voice. Efter att Ryssland invaderat landet tvingades hon fly mitt under inspelningarna och tog sig via Polen till Sverige – precis som de över 3300 ukrainare som ADFA hjälpt till Sverige.
 

I fjol framträdde 17-åringen också på galan Hela Sverige Skramlar. Via sociala medier fick hon kontakt med Sarah Dawn Finer som hjälpte henne med kontakter till galan, där hon framförde Destiny’s Childs "Survivor" och togs emot med stående ovationer.
 

Hon har nu fått ett skivkontrakt med Warner Music och släppt singeln "That's the way". Hon är också klar för årets upplaga av Melodifestivalen, som går av stapeln den tredje februari, med låten ”Never give up”. Låten beskriver hennes liv, både före och efter kriget, som hon levt efter mottot att aldrig ge upp, att aldrig ge sig.

Screenshot 2023-01-26 183022.png

Linda Hadiko

Doldisen Linda Hadiko är som de flesta av dem som startade ADFA under sommaren 2014, assyrier/syrian. Till vardags är hon radiohallåa som levererar nyheter till miljoner tyska radiolyssnare. Linda är journalist, radiopresentatörer, redaktör och filantrop. Hon har dessutom studerat psykologi, för att rätt kunna bemöta de trasiga själar hon möter världen över. 

När terrororganisationen ISIS invaderade Syrien och Irak blev hon lika desperat och panikslagen som alla andra i Europa som har sina rötter där. De befarade ett nytt folkmord. Och ADFA bildades. Tyvärr fick Linda Hadiko och de andra rätt.

Hon hade förvisso ända sedan barndomen varit en del av kampen för rättvisa i Turkiet och andra länder, men nu trädde hon fram som en av de främsta rösterna för att rädda liv. För det var vad det handlade om. "Konvertera, fly eller dö", skanderade terroristerna. Miljontals människor drevs på flykt. Över 6000 kvinnor och flickor kidnappades och såldes på sexmarknader om och om igen, av den ena våldtäktsmannnen till den andra. De allra flesta av dem är försvunna … Linda har oupphörligen gett dem en röst. 

Hon ska framföra låtar på sitt modersmål, suryoyo, arameiska, också kallat assyriska/syrianska, ett av världens äldsta språk. De som talar det språket har förföljts i tusentals år. 

Linda Hadiko.jpeg

Husbilsannika AKA Annika Elgeskog

Det började med att hon adopterade fyra fantastiska barn. Vi rullar fram till den tid när hon säljer sin första husbil för att ha råd med att åka till Borneo och rädda orangutangerna. Covid gjorde den resan mycket svår. Hon kom hem och jobbade på ett HVB-boende för att få råd att köpa en ny husvagn. Nu lever hon i ett rum med ratt – året om.
 

I sociala medier lägger hon ut filmer om husbilslivet som inspirerar tiotusentals följare. Hon kände att det saknades en röst för svenskar som fyllt 60. Det hade bubblat inom henne mycket länge. Plötsligt blev hon Husbilsannika med hundratusentals svenskar. Hennes instagramkonto är ett av de mest följda. Som bäst skriver hon boken om sitt liv.
 

Hon befann sig i Frankrike när Ryssland invaderade Ukraina i slutet av februari. Hon bestämde sig snabbt för att hjälpa flyktingar, på ett eller annat sätt. Hon körde upp till oss i ADFA i Polen, anslöt sig, blev volontär och tog plats i ledningen.

För bara några veckor sedan var hon i Libanon som ADFA:s representant för att hjälpa till att administrera matutdelningar i tre libanesiska städer och i Qamishli i Syrien. Nu har Annika Elgeskog bestämt sig. Hon ska ägna resten av sitt liv till att hjälpa andra.

HusbilsAnnika - Annika Elgeskog.jpg

Camilla Thulin

Ni har sett hennes kläder, ni har avundats dem som burit dem. Det kan ha varit på Nobelfesten, på en musical, på en finare bal eller på stan. De har det där lilla extra. Förutom att vara designer, ha en hennes ateljé, som kungligheter och stora stjärnor står i kö till, regissera fantastiska modeshower och skriva böcker, är hon ju också en känd människorättsaktivist.

Vi lottar ut en heldag med Camilla Thulin, stjärnfotografen Niklas Palmklint och den kända sminkösen och stylisten Annika Stödberg. Vinnaren får en heldag med styling, kläder, smink, hår och foto. Din drömdag blir verklighet. Köp en lott eller två till dig själv eller be din partner köpa den till dig.

Camilla Thulin.jpg

Robert Ace

Han är trollkarl och ficktjuv. Det sägs att han är en av Europas bästa och samtidigt snällaste ficktjuvar. Han har haft shower runt om i världen, i länder som Tyskland, Italien, Indien och Kina för att nämna några.

Med en kombination av komedi och magi skapar han stämning på festen. Han skiljer sig från andra komiker genom att använda ficktjuvarnas konster på scenen.

Du kan ha sett honom bland annat på Stöldskyddsföreningens program "Stoppa Tjuven, 57 rätt och fel" som deras expert, samt flera nyhetsframträdanden i bland annat SVT:s Landet runt, TV4 Nyhetsmorgon, TV3 och Aftonbladet Morgon där han lär folk att undvika ficktjuvar.

Han gjorde succé på ADFA:s julgalor 2021 och 2022 och vi är glada att åter välkomna Robert Ace. I fjol stal han vår sponsor Ramis plånbok, satte den i brand, släckte och återställde den helt. Han stal den sedan igen, tömde den på kreditkort och gav dem tillbaka till Rami, allt medan plånboken fortfarande var i Ramis ficka.

Robert Ace.jpg

Alexander Morad

Geniet och underbarnet Alexander Morad. Han startade Bright Mind Agency för 6 år sedan. I dag är byrån landets ledande inom marknadsföring på sociala medier. Det han och hans kollegor inte kan i ämnet är inte värt att veta.
 

2022, för bara några månader sedan vann företaget Nordic TikTok Awards. Alexander finns också på listan över Sveriges bästa talare, år efter år. Han bjuds in som expert i tv-soffor och för att fylla tidningsspalter. Det vi känner honom bäst för är hans filantropi och att han är en av ADFA:s styrelseledamöter.
 

Den 1 mars i fjol åkte han till den polska gränsen mot Ukraina, ända ned till den sydligaste punkten – i Zamocs. Han åkte tillbaka med en hel buss med barn och deras mammor. Om en vecka har det gått exakt ett år sedan den resan, som innehöll en massa drama.

Alexander Morad.jpeg

Tina Gardestrand

Hon har, som av ett mirakel, övervunnit en av de svåraste cancerformerna. Hon har varit öppen med det för att hjälpa andra och har bland annat varit ambassadör för bröstcancerförbundet. I det tysta ger hon svårt sjuka kraft att kämpa vidare.
 

Hon har deltagit i allt från den årligen återkommande Jönköpingsgalan, där alla som gjort avtryck i Småland prisas, till den stora gallerian Asecs, kulturhuset Spira, morgonradio och rockklubbar. Tina har synts och hörts på flera av Jönköpings scener och plattformar och ikväll är hon den lokala kompassen och sidekick till Johan Rabaeus.

Tina Gardestrand.jpeg

Nuri Kino

Mångfaldigt prisbelönte journalisten, debattören, författaren och människorättsaktivisten som vägrar ge upp om mänskligheten. Han dyker upp på den ena platsen efter den andra där det är krig, svält, flykt och trauma. Han kavlar upp ärmarna och delar ut mat för att i nästa stund sitta och debattera med ledande politiker och andra ansvariga.
 

Utkast till resolutioner som fick Obama att erkänna ett pågående folkmord, att få Trump att rikta om sitt bistånd och att få Biden att erkänna ett över hundra år gammalt folkmord, skrevs på hans lilla laptop.
 

I år, som en av 3000 i hela världen, är han inbjuden att bryta bröd med världsledare och världsförbättrare i det årliga Washingtoneventet President’s Prayers Breakfast. Vår egen Nuri Kino. En av ADFA:s grundare.

Nuri Kino.jpg
MixDancers Academy.jpg

Mixdancers Academy

Från att träna sin lilla syster och hennes kompisar i dans – till att driva en dansskola med över 100 elever. MixDancers Academy lär ut street dance så som hiphop, house, breakdance, dancehall och afrobeat. Bakom initiativet står Sibel Akdogan – en självlärd dansare som är uppväxt i stadsdelen Råslätt, ett socioekonomiskt utsatt område i Jönköping.
 

Hon har mot alla odds utvecklat en plats för gemenskap, glädje, framtidshopp och dans för unga tjejer i området. Hon startade 2004 när hon var endast 12 år. I dag har verksamheten tagits över av hennes lillasyster och andra barn hon lärde upp.
 

Sibel och andra tjejer reste runt i så gott som hela världen för att lära sig, inspireras och ta med sig nya danser till Råslätt. Det blev en succé. Varje stad i Sverige borde ha en sådan dansakademi.
 

Dansintresset väcktes hos de yngre barnen. En dansgrupp på tio coola 6-9 åringar om att få starta en egen grupp under MixDancers Academys flagg. Det var 2009 och Flavours Crew bildades.
 

De har sedan dess synts i Lilla sportspegeln på SVT, Musikhjälpen, flera danstävlingar samt tagit sig hela vägen till top tre i Sveriges största danstävling - Streetstar.
 

Sabrina Akdogan, Louise Chung och Engla Ström, tre av tjejerna, som började dansa som 6-åringar och som bildade Flavours Crew, har tagit över dansverksamheten och är ledare för hela MixDancers Academys verksamhet idag.

Vi är jätteglada för vårt körschema för galan på anrika Elite Stora Hotellet i Jönköping den 23 februari, med start för mingel klockan 18.30. Scenen intas 19.00.

Bidra till något gott samtidigt som du blir underhållen av svenska och internationella toppartister och njut av en fin middag i glamorösa Spegelsalen på Stora hotellet i Jönköping. 

Företagare: Ni kan också köpa annonser på alla våra plattformar, inklusive exponering på galan för 12 000 kronor och då ingår ett bord för 10 personer på galan. Mejla oss er logo, en länk till er webbsida/och eller sociala medier samt faktureringsadress:  info@ademandforaction.com
 

Alternativt köper ni annonser på alla våra plattformar, inklusive exponering på galan för 12 000 kronor och då ingår ett bord för 10 personer på galan.

•    Mingel med kanapéer och bubbel

•    Underhållning i världsklass

•    Lyxig middag

Företagare får dessutom:

•    Annonsering motsvarande kostnaden per biljett på våra plattformar, omnämnande på scenen samt länkar till ert företags webbplats på ADFA:s webbplats.

I SAMARBETE MED

spendrups-logo_edited.jpg
En-Produktionsbyra-Logga-Black-and-Red.png
bottom of page